Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

PKO BP - Konto Pierwsze - Konto osobiste dla młodzieży - Opinie - Konto Junior

Środa 22 maj 2013 15:39Zgłoś nadużycie
NajKonto
NajKonto

Postów: 111
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

PKO BP Konto Pierwsze - konto dla najmłodszych klientów

Konto w banku może mieć już uruchomione osoba, która ma ukończone 13 lat. Opinie na temat zakładania kont bankowych młodych są różne. Jak każdy produkt tego rodzaju rachunki mają swoich zwolenników i przeciwników. Warto, dlatego dokładnie zapoznać się z charakterystyką tych produktów i na ich podstawie zweryfikować, czy opłaca się założyć takie konto swojej pociesze, czy też nie.

PKO BP Konto Pierwsze to rachunek stworzony przez bank PKO BP dla młodzieży w wieku od 13 do 18 lat. Wniosek o produkt można złożyć za pomocą internetu, bez konieczności wychodzenia z domu. Po złożeniu wniosku umowę o rachunek na wskazane miejsce dostarcza kurier, u którego podpisuje się umowę. Jest to możliwość szybkiego, jak również wygodnego otworzenia konta osobistego. Umowę o rachunek można również podpisać w placówce banku.

PKO BP Pierwsze Konto nie wiąże się z opłatami za prowadzenie rachunku. Wypłata środków z konta za pomocą bankomatów w Polsce, jak również i na świecie jest całkowicie darmowa. Przelewy wykonywane z rachunku za pomocą internetu są darmowe. Dostęp do bankowości elektronicznej – iPKO - nie jest powiązany z żadnymi dodatkowymi kosztami.

Do konta PKO BP Konto Pierwsze jest wyrabiana karta debetowa VISA, dzięki której właściciel rachunku ma dostęp do posiadanych środków na koncie przez cały czas. Kartą dołączoną do konta PKO BP Pierwsze Konto można płacić za zakupy wykonywane przez Internet, jak również we wszystkich punktach, w których można płacić za pomocą kart VISA. Karta daje możliwość płatności zbliżeniowych, VISA payWave – transakcje płatne w ten sposób do kwoty 50 złotych nie wymagają potwierdzenia za pomocą kodu PIN. Za pomocą funkcji VISA Cash Back można wypłacać środki pieniężne z punktów handlowo-usługowych, które świadczą tę usługę. Serwis iPKO daje możliwość pełnego zarządzania posiadaną kartą debetową. Za pomocą serwisu można zmienić numer PIN, ustalać maksymalny, dzienny limit transakcji internetowych, jak również można za pomocą platformy internetowej zastrzec posiadaną do konta kartę. Wygląd karty można dobrać do własnych potrzeb. Bank daje możliwość wyboru wizerunku z pośród katalogu 18 różnych wzorów. Opłata za kartę kosztuje 3 złote miesięcznie.

Rachunek jest prowadzony w złotówkach. Środki pieniężne gromadzone na rachunku są gwarantowane przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny do łącznej wysokości równowartości w złotych 100000 EUR. Do podpisania umowy potrzebny jest przy osobie zainteresowanej pełnoprawny opiekun. Rachunek jest oprocentowany i posiada oprocentowanie zmienne, które kształtuje się mniej więcej na poziomie 0,01%. Odsetki na rachunku są obciążone 19% podatkiem dochodowym.

Ostatnio edytowane przez NajKonto; Poniedziałek 1 grudzień 2014 17:31
Środa 22 maj 2013 19:51Zgłoś nadużycie
Witek
Witek
Bielawa
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Pierwsze konto dla młodzieży myślę, że dobry pomysł, są bez opłat takie konta bankowe, ale mógłby bank w ramach zachęty i promocji zrezygnować z opłaty miesięcznej za kartę debetową do tego konta. To w końcu 36 złotych rocznie, sporo jak dla młodych ludzi.

Skomentuj opinię

Reklama
Czwartek 30 maj 2013 10:58Zgłoś nadużycie
Wacława
Wacława
Kraków
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Moja ciocia założyła swojej córce konto pierwsze w PKO. I stwierdzam ze jest to dobre konto. To konto jest dopasowane do potrzeb dzieci bo za przelewy w Polsce i zagranica nic sie niepłaci.Co napewno się przyda gdy jest się na obozie czy koloniach.

Skomentuj opinię

Czwartek 18 lipiec 2013 22:27Zgłoś nadużycie
Ilona
Ilona
Radom
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

Moje dzieci mają konta w PKO. My z mężem również mamy wspólny rachunek w PKO. Dlatego dzieciom założyliśmy w tym samym banku żeby uniknąć kosztów związanych z przelewami. Jestem zadowolona to dobry rachunek na początek. Wszędzie mamy dostęp do bankomatów, więc pieniążki są zawsze pod ręką.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 12 sierpień 2013 22:30Zgłoś nadużycie
idka
idka
Cieszyn
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Nie rozumiem jednej rzeczy w tym koncie dla młodzieży "Konto Pierwsze" w PKO BP. A dotyczy oprocentowania o bardzo znikomej wartości oprocentowania tego konta w skali roku. Po co w ogóle takie oprocentowanie? Po co bank daje takie oprocentowanie? Czy nie stać ich na więcej?

Skomentuj opinię

Poniedziałek 9 wrzesień 2013 12:41Zgłoś nadużycie
Janka
Janka
Zduńska Wola
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Też się zastanawiam nad tak absurdalnym oprocentowaniem, co w skali miesiąca mając saldo w wysokości na przykład 500 złotych niewiele wyjdzie, to będą groszowe zyski i jeszcze ten podatek dochodowy od zysków kapitałowych. Dla mnie chore, ale co do samego konta Pierwsze Konto w PKO BP to nie można nic zarzucić, konto jest darmowe, ma wielu zwolenników.

Skomentuj opinię

Niedziela 29 wrzesień 2013 2:13Zgłoś nadużycie
ELka
ELka
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Najbardziej mnie cieszy to ze moje dziecko może za darmo wypłacac pieniadze z każdego bankomatu bez dodatkowych obciążeń mojej karty kredytowej :P

Skomentuj opinię

Środa 2 październik 2013 22:22Zgłoś nadużycie
Silva
Silva
Ruda Śląska
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

To jest dobre, ze darmowe są wypłaty z bankomatów z konta pierwszego w PKO BP. Tutaj opinie są zgodne, bo konta dla młodzieży powinno być pozbawione opłat lub takie opłaty powinny być minimalne.

Skomentuj opinię

Niedziela 6 październik 2013 16:39Zgłoś nadużycie
Zoska56
Zoska56
Poznań
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Moja siosta korzysta z konta pierwszego w PKO. I powiem wam że to konto dobre jest dla nastolatków. Wypłaca kasę z bankomatów za free. Nauczyła się też robić przelewy przez neta.

Skomentuj opinię

Niedziela 6 październik 2013 20:20Zgłoś nadużycie
Magda
Magda
Łódź
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

Konto Pierwsze dla najmłodszych w PKO BP ma same zalety, dobrze, że PKO BP bardziej nastawiło się na klientów w tym przypadku na młodzież i traktuje ich w pełni poważnie, nie stawiając wygórowanych warunków, a do tego dochodzi fakt, że Pierwsze Konto w PKO BP jest darmowe, więc te konto młodzieżowe zyskuje opinie pozytywne wśród posiadaczy konta.

Skomentuj opinię

Piątek 18 październik 2013 6:58Zgłoś nadużycie
Jarosław
Jarosław
Brzeg
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

PKO BP Konto Pierwsze wydaje się dobrym kontem, opinie jednak są podzielony czy to jest dobre konto dla młodzieży. Chodzi o koszty, kosztów jako takich nie ma, ale jak większości tutaj nie podoba mi się miesięczna opłata za utrzymanie karty debetowej, którą dostaje się w ramach tego konta młodzieżowego w PKO BP.

Skomentuj opinię

Piątek 25 październik 2013 12:48Zgłoś nadużycie
Zoska76
Zoska76
Warszawa
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Ja założyłam mojej córce konto pierwsze w PKO i widzę że moja córka zaczeła mądrze wydawać swoje kieszonkowe. W tym koncie nie ma żadnych opłat za prowadzenie konta. A wypłaty z bankomatów ma bezpłatnie co jest przydatną opcją.

Skomentuj opinię

Piątek 25 październik 2013 20:17Zgłoś nadużycie
Lektor
Lektor
Legnica
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

Najważniejsze w takim koncie dla młodzieży w PO BP jest po prostu posiadanie i zachęcanie młodzieży, aby racjonalnie korzystała z pieniędzy i dodatkowo zachęcało do oszczędzania. Pierwsze konto to bardzo ciekawa propozycja dla najmłodszych, jeszcze nieletnich, ale umiejących korzystać z pieniędzy, które dostają w formie na przykład kieszonkowego.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 28 październik 2013 11:58Zgłoś nadużycie
Bernadeta
Bernadeta
Puck
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Mój syn najpierw korzystał z SKO w szkole gdzie nauczył się w racjonalny sposób wydawać kieszonkowe. Dostawał od nas kieszonkowe i poprzez SKO nauczył się mądrze gospodarować pieniędzmi. Teraz już jest nastolatkiem i załozylismy mu konto pierwsze w PKO.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 28 październik 2013 15:22 | Ryszard | Olkusz

I to jest świetny przykład, może twój syn właśnie poprzez Pierwsze Konto w PKO BP zacznie świetnie zarządzać swoimi pieniędzmi i wchodząc w pełnoletność będzie świadomym posiadaczem konta osobistego. A Pierwsze Konto w PKO BP jest dobrym tego przykładem. Szkoda tylko, że PKO BP nie premiuje bardziej takich posiadaczy kont jak właśnie Pierwsze Konto.

Poniedziałek 27 styczeń 2014 10:21Zgłoś nadużycie
Grazka
Grazka
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

jest jeszcze konto Junior, dal dzieci do 13. roku życia, tam jest świetna platforma edukacyjna i dzieci bardzo chętnie z niej korzystają. To konto również polecam. Jest w płeni bezpieczne, rodzice o wszystkim wiedzą.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 1 grudzień 2014 17:31Zgłoś nadużycie
Maria
Maria
Ryczywół
Temat postu: Konto Pierwsze - PKO BP - Opinie

Konto wygląda bardzo interesująco, jednakże zabieranie młodym, którzy żyją tylko z kieszonkowego od rodziny 3 złotych miesięcznie jest bez sensu. Np. Młody człowiek dostaje od babci na konto 30 złotych to zabranie 3 złotych to 10 procent

Skomentuj opinię

Reklama