PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Piątek 15 luty 2013 22:00Zgłoś nadużycie
NajKonto
NajKonto

Postów: 112
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Konto bez Granic PKO BP, czyli produkt przeznaczony dla osób podróżujących.

Konto bez Granic PKO BP jest produktem, który został stworzony specjalnie dla osób, które dużo podróżują. Produkt ten zbiera przychylne opinie ze względu na to, iż dzięki jednej opłacie, która wynosi 15 złotych miesięcznie i jest opłatą za prowadzenie rachunku można czerpać korzyści z wielu usług. Pierwszą główną korzyścią w koncie jest możliwość bezpłatnych wypłat z bankomatów w Polsce i na świecie. Przelewy krajowe zarówno wykonywane przez internet, telefon i w oddziale (zewnętrze i wewnętrzne) są dla posiadacza Konta bez Granic PKO BP darmowe. Karta do konta debetowego, tak samo, jak zlecenia stałe i polecenia zapłaty w koncie kosztują zero złotych. Dostęp do bankowości elektronicznej również nie jest powiązany z żadnymi kosztami. Dodatkowo posiadacz rachunku, dzięki usłudze Cash Back może darmowo wypłacać gotówkę w ponad 23000 puntach handlowo-usługowych przy okazji płacenia kartą debetową – maksymalna, kwota, którą można wypłacić to 200 złotych. Placówki, w których można w ten sposób wypłacać pieniądze oznaczone są symbolem Visa Cash Back.

Konto bez Granic PKO BP można otworzyć bez potrzeby wychodzenia z domu. Wystarczy jedynie za pomocą formularza online na stronie banku PKO BP wypełnić wniosek, a osoba z infolinii skontaktuje się z zainteresowanym klientem i poinformuje go o możliwości podpisania umowy za pomocą kuriera. W koncie dopuszczalne saldo debetowe może wynieść nawet 1000 złotych, a odnawialny limit – czyli inaczej kredyt odnawialny w rachunku bieżącym – może być zawarty nawet na 100000 złotych. Do konta można otworzyć dodatkowo rachunek oszczędnościowy, który może być założony zarówno w złotówkach, jak i innych walutach, takich, jak na przykład: Euro, Dolary Amerykańskie, czy Franki Szwajcarskie.

Usługa iPKO w Koncie bez Granic PKO BP zapewnia również właścicielowi rachunku możliwość ubiegania się za pomocą tej formy o pożyczkę gotówkową do nawet 150000 złotych. Za pomocą usługi elektronicznej można zakładać lokaty, nabywać jednostki uczestnictwa w funduszu PKO, powiązać rachunek osobisty z rachunkiem maklerskim i za pomocą platformy internetowej można również zakupywać oferowane przez bank produkty ubezpieczeniowe.

Z kontem PKO BP Konto bez Granic nie są powiązane żadne opłaty – za wyjątkiem 15 złotych związanych z prowadzeniem rachunku. Pozostałe podstawowe opcje, takie jak: posiadanie i wydanie karty, abonament w platformie iPKO, przelewy wewnętrzne i zewnętrze w placówkach banku, wykonywane przez internet, czy telefon, wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na całym świecie są wliczone w sumę 15 złotych za prowadzenie rachunku. Dodatkowe opłaty są powiązane przykładowo, z wysyłaniem wyciągu rachunku więcej, niż raz w miesiącu drogą pocztową – wówczas każdy dodatkowy wyciąg kosztuje posiadacza rachunku 6 złotych. Wypłata gotówki w agencjach bankowych PKO BP wynosi 1 złoty, natomiast w innych bankach, niż PKO BP koszt kształtuje się na poziomie 3% od wartości wypłacanej sumy, jednak nie może być to mniejsza opłata, niż 5 złotych. Wypłata z banku za granicami kraju kształtuje się na poziomie prowizji w wysokości 3% od wypłacanej sumy, jednak nie może być to koszt mniejszy, niż 10 złotych.

Ostatnio edytowane przez NajKonto; Wtorek 29 sierpień 2017 20:05
Niedziela 5 maj 2013 8:57Zgłoś nadużycie
Lucyna
Lucyna
Suwałki
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie
Opinia pozytywna

Ciekaw konto, wiele możliwości właściwie tylko za 15 złotych. Wielkim plusem tego konta bankowego Bez Granic jest na pewno możliwość wypłat pieniędzy w całej Polsce oraz za granicą nie ponosząc żadnych kosztów z obsługą wypłaty z bankomatu. A dodatkowe koszty, które można ponieść przy tym koncie bankowym nie odbiegają od ofert innych banków.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 30 czerwiec 2014 8:02 | Gość

Bzdura. Opłaty za wypłaty w bankomatach innych niż PKO w dalszym ciągu pobierane. Na kartę czekam 7 tygodni. Lokata założona niby na 3 miesiące okazała się dwunastoletnia (144 miesiące) bez możliwości jej wcześniejszego zamknięcia.

Czwartek 9 październik 2014 19:16 | Ysiek | Lębork

Wysłałem do UK 150 funtów zapłaciłem 160 zł za transfer

Środa 4 marzec 2015 20:05 | gosc | łodź

Jak ktoś szuka dziury w całym to się zawsze przyczepi. Konto jest atrakcyjne.Pełna swoboda.

Sobota 15 sierpień 2015 18:57 | Zeus

Pobralem w niemczech 200 euro pobralo 900zl,mialo o byc bez prowizji,bankomat sparkasse 14.08.2015

Reklama
Sobota 11 maj 2013 22:06Zgłoś nadużycie
Kamil
Kamil
Sanok
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie
Opinia pozytywna

15 zł za obsługę konta miesięcznie to jak dla mnie za drogo. Nie lubię płacić za to za co nie muszę. A skoro daję możliwość rozporządzania moimi pieniędzmi bankowi to chyba jeszcze i on powinien mi płacić, a skoro nie chce to przynajmniej nie powinien pobierać opłat. Jedyne co broni tego konta i tych 15 zł jest możliwość wypłaty bez prowizji z bankomatów za granicą. Ja korzystam i mi się podoba.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 25 marzec 2014 14:07 | cyrus | Bielsko-Biala

w alior sync masz to wszystko gratis, bez żadnych opłat !!

Niedziela 12 maj 2013 8:10Zgłoś nadużycie
Włodek
Włodek
Tomaszów Mazowiecki
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Tylko pytanie ile się razy w roku wypłaca pieniądze za granicą? Zawsze można za granicą zapłacić kartą płatniczą albo po prostu mieć przy sobie gotówkę.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 3 czerwiec 2013 10:20 | Gość

zrozum że są ludzie którzy po prostu tego potrzebują :) ja właśnie jestem jedną z nich, tym bardziej na okres wakacyjny

Wtorek 14 maj 2013 10:28Zgłoś nadużycie
gocha35
gocha35
Warszawa
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Co prawda płaci się 15 zł za prowadzenie konta. Ale zauważcie że macie darmowe wypłaty w Polsce i na świecie. Za przelewy krajowe w oddziale czy przez tel badz internetowe tez nic niepłacimy. Wiec warto miec takie konto gdy wyjeżdżamy na wakacje czy częste delegacje zagraniczne.

Skomentuj opinię

Wtorek 14 maj 2013 21:39Zgłoś nadużycie
Pipi
Pipi
Ostrów Wielkopolski
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Może warto zapłacić 15 złotych miesięcznie za utrzymanie konta bankowego w tej propozycji "Konta bez granic", ale trzeba dokonywać sporo przelewów, a po drugie trzeba często wyjeżdżać za granicę. To jest propozycja konta bankowego dla bardziej majętnych klientów tego banku.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 20 maj 2013 1:26 | reja | słupsk

przejrzałam właśnie to konto masz rację że to oferta skierowana do osób często podróżujących jak dla mnie na plus wychodzi jeszcze karta debetowa za free często banki każą sobie za nią dopłacać.rn

Niedziela 16 czerwiec 2013 15:24 | Gość

oferta do przełknięcia 15 zł ii wszystko za darmo, na pewno wezmę pod uwagę konto bez granic, jak na razie w moich poszukiwaniach ma szansę

Wtorek 6 sierpień 2013 8:04 | Łukasz | Gliwice

Nie zgodzę się z Tobą. Pracuję w delegacjach przeważnie w niemczech i nie jestem osobą "majętną". Miesięcznie za wypłaty z bankomatów za granicą płaciłem ponad 100 zł. Druga sprawa gdy płacisz kartą w sklepie za granicą musisz doliczyć koszt przewalutowania co również kosztuje. Pozdrawiam Łukasz

Poniedziałek 20 maj 2013 19:23Zgłoś nadużycie
Wiktor
Wiktor
Elbląg
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Tylko jest pewna różnica, bo za kartę debetową nie płacisz, bo jest ona w opłacie miesięcznej utrzymania takiego konta. A w innych ofertach kont bankowych jest opłata za utrzymanie konta bankowego 6 złotych, a za kartę debetową miesięcznie wychodzi na przykład 3 złote. W sumie jest to znacznie mniej niż 15 złotych opłaty za rachunek bankowy.

Skomentuj opinię

Czwartek 6 czerwiec 2013 22:15Zgłoś nadużycie
Ludwik
Ludwik
Mielec
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Jakby takie konto osobiste kosztowało miesięcznie około 7 złotych to myślę, że wielu by się skusiło na założenie takiego konta bankowego. Tutaj cena odstrasza potencjalnych posiadaczy takiego konta bez granic. Niektórzy marketingowcy nie zdają sobie sprawy, że cena jest głównym czynnikiem przy podejmowaniu decyzji jakie wybrać konto bankowe.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Poniedziałek 10 czerwiec 2013 10:31 | Gość

nie zapłacę ani grosza za żadne konto, to bank powinien mi płacić z tytułu trzymania u nich moich pieniędzy!!!

Poniedziałek 8 wrzesień 2014 9:12 | vg

zgadzam się w 100%!

Sobota 22 czerwiec 2013 11:54Zgłoś nadużycie
Gerek
Gerek
Żory
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Brak oprocentowania na kontach osobistych, wysokie opłaty za utrzymanie, przelewy oraz inne transakcje płatnicze. To normalna rzecz w polskich bankach w tym też PKO BP. Czytałem opinie na innych również na temat Konta bez granic w PKO BP i niewielu jednak zdecydowało się na takie konto. Bo płacenie 180 złotych w skali roku za dostęp do konta to bardzo dużo.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 25 marzec 2014 14:11 | CYRUS | BIELSKO-BIALA

MASZ RACJĘ !! TYM BARDZIEJ,ZE W ALIOR SYNC MASZ TO WSZYSTKO BEZ ZADNYCH OPLAT !

Poniedziałek 9 czerwiec 2014 16:10Zgłoś nadużycie
krzys
krzys
wałbrzych
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie
Opinia pozytywna

Heh ale afera o 15 zl:)Dajcie Sobie troche luzu Ja kozystam teraz z konta bez granic Pko bp.
Prowadzeni rachunku 7zl
internetowe 2 zl
przelewy 0,70 zl sr3dni 10 przelewow miesiecznie
karta debetowa ok 3 zl miesiecznie co razem daje mi 19 zl miesiecznie (tak wyglada zestawienie zwylkego konta w pko bp) wiec lepiej oplaca mi sie to konto!!

Skomentuj opinię

Sobota 28 czerwiec 2014 0:38Zgłoś nadużycie
ja
ja
Suwałki
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie
Opinia negatywna

Uważajcie przy zawieraniu umowy z bankiem na pko konto bez granic.Ponieważ wydawane karty debetowe umozliwiają bardzo łatwy dostęp do waszych pieniedzy osobom niepowołanym .Mówi się że jeżeli karta platnicza znajdzie się w niepowołanych ręcach to jescze nie problem bo zabezpiecza ją kod pin i jeżeli sami go nie udostępnicie to wasze pieniądze są na koncie sa bezpieczne.. Okazuje się że to guzik prawda i nie mówie tu teraz o płatnosciach zblizeniowych ale o płatności kartą przez internet gdzie wystarczy podać dane które bank sam podaje wypisane na karcie i to on tym się chwali w sekcji bezpieczenstwo przy opisie tej karty pko expres do konta pko konto bez granic .To tak jak by na drzwiach napisać że klucze od domu są pod wycieraczką.

Skomentuj opinię

Środa 4 luty 2015 10:41Zgłoś nadużycie
TOMEK
TOMEK
PŁOCK
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie
Opinia negatywna

od 04 maja 2015r za konto bez granic oplata miesięczna wzrasta do 17.90zł to złodzieje a za używanie kodów jednorazowych już płacimy 0.10gr za jeden kod suma z opłatą za konto przy użyciu kilku kodów uzbiera się niezła,a miało być tak dobrze

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 26 kwiecień 2016 16:41 | Gość

Ludzie płacić za konto 17,90 plus ukryte opłaty to złodziejstwo. Głownie klientami tego banku są emeryci i im trudno jest się przenieśc gdzie indziej poprostu trzymają się kurczowo tego banku bo to pierwszy bank "ich" od zawsze, ludzie starsi boją się zmian i wali pko po kieszeni. Sam miałem to konto i zrezygnowałem głupi byłem, że po tak długim czasie. Ktoś pisze, że za darmo to i owo ale jak za darmo? przecież płacisz za konto 17,90 zł/mieś więc nic za darmo. Uważam, że PKO BP na obecną chwię to najdroższy i najbardziej zacofany bank na rynku. Polecam rozważyć choćby nawet Raiffaisen Polbank produkt konto wymarzone. W tym koncie jest to samo co "bez granic" płacisz 3 zł za karte debetową ale pieniądzę są chociaż oprocentowane.

Środa 18 maj 2016 14:44Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

jak nie płacić za prowadzenie konta bez granic w pko bp?

Skomentuj opinię

Środa 18 maj 2016 14:44Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

jaki można mieć debet w koncie bez granic?

Skomentuj opinię

Środa 18 maj 2016 14:45Zgłoś nadużycie
Gość
Gość
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

czy można wpłacac i wyplacac w euro na koncie bez granic?

Skomentuj opinię

Środa 5 kwiecień 2017 13:12Zgłoś nadużycie
anie92
anie92
Poznan
Temat postu: PKO BP - Konto bez Granic - Opinie

Banki lubią często zmieniać prowizje od wypłat z bankomatów, przelewów itd, często na wyższe.
Nie lubie takiej praktyki ale od siebie mogę polecić konto direct ING, darmowe, w dodatku oferują 120zł dla
nowych klientów, strona promocji konto-direct.pl

Skomentuj opinię

Reklama