Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

Konto dla studentów PKO BP - Opinie

Poniedziałek 2 wrzesień 2013 18:54Zgłoś nadużycie
NajKonto
NajKonto

Postów: 112
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

Konto dla młodych, czyli konto dla studentów i nie tylko

PKO BP Konto dla młodych jest produktem, który jest przeznaczony (według opinii jego twórców) dla osób pełnoletnich, ale tylko tych, które nie ukończyły jeszcze 30 lat. Jest to konto głównie dedykowane dla osób będących studentami, bądź absolwentami uczelni wyższych. Konto dla młodych jest produktem typowo internetowym i można korzystać z niego bez opłat.

Konto dla młodych można uruchomić przez Internet. Wystarczy za pomocą strony internetowej wypełnić wniosek o założenie rachunku. Na podstawie tak wypełnionego wniosku bank wysyła umowę (do osoby zainteresowanej) kurierem, którą możne ona podpisać bez potrzeby wychodzenia z domu.

Rachunek Konto dla młodych jest produktem, za który nie ponosi się kosztów związanych z prowadzeniem rachunku. Należy jednak pamiętać o tym, że konto to jest bezwarunkowo darmowe dla osób do 26 roku życia, a dla osób w wieku od 26-30 lat produkt jest darmowy przy regularnych wpływach w wysokości minimum 1000 złotych miesięcznie. Gdy taka wpłata nie zostanie zaksięgowana na rachunku należy liczyć się z opłatą 5 złotych miesięcznie. Karta debetowa wydawana do konta również może być darmowa – o ile wykona się nią podczas okresu rozliczeniowego bezgotówkowych transakcji na łączną sumę 350 złotych. W przeciwnym razie za kartę zostanie naliczona opłata w kwocie 5 złotych miesięcznie. Wszystkie przelewy krajowe – bez względu na to, czy są one wykonywane pomiędzy rachunkami banku PKO BP, czy na rachunki innych banków – są darmowe. Darmowe są również wypłaty środków z posiadanego rachunku za pomocą wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie.

Do Konta dla młodych jest wydawana karta debetowa, która posiada mikroprocesor. Karta ta daje możliwość płatności za zakupy internetowe, jak również można nią dokonywać płatności bezgotówkowych we wszystkich punktach oznaczonych symbolem VISA. Karta daje możliwość dokonywania nią transakcji bezgotówkowych za pomocą funkcji VISA payWave. Karta ta również daje możliwość korzystania z usługi Cash Back, we wszystkich punktach, które oznaczone są symbolem VISA Cash Back. Właściciel konta może wybrać wzór karty spośród 18 zróżnicowanych wizerunków.

Konto dla młodych daje możliwość skorzystania z dopuszczalnego debetu do kwoty 500 złotych, jak również można w tym rachunku otworzyć kredyt z limitem odnawialnym do kwoty 100000 złotych. Konto dla młodych daje możliwość skorzystania z bankowości elektronicznej iPKO, dzięki której można zakładać różnorakie produkty finansowe dostępne w ofercie banku PKO. Należy jednak pamiętać, iż Konto dla młodych służy do gromadzenia i dysponowania podsianych środków pieniężnych.

Ostatnio edytowane przez NajKonto; Niedziela 16 kwiecień 2017 8:30
Sobota 7 wrzesień 2013 9:46Zgłoś nadużycie
Tomek
Tomek
Czechowice-Dziedzice
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

Konto dla młodych w PKO BP obie ostatnio założyłem, studiuję i trochę pracuję. Założyłem sobie te konto, bo uległe dobrym opiniom na temat tego studenckiego konta. Konto dla młodych jest przede wszystkim bardzo łatwo założyć przez internet i to jest bardzo dobre rozwiązanie, nie trzeba iść do banku, natomiast utrzymanie Konta dla młodych jest chyba najtańszym kontem na rynku dla studentów na polskim rynku bankowym.

Skomentuj opinię

Reklama
Piątek 13 wrzesień 2013 16:31Zgłoś nadużycie
Gracjan
Gracjan
Tarnowskie Góry
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

Jednak jak nie spełnisz warunków w przypadku tego Konta dla Młodych w PKO BP, a jest to zagwarantowanie miesięcznie wpływu na minimum 1000 złotych oraz dokonanie transakcji kartą debetową na prawie 400 złotych, to konto dla młodych w PKO BP niestety nie jest już takim atrakcyjnym kontem dla studentów. Bo zapłacimy w sumie 10 złotych to często przy normalnych kontach osobistych nie zapłacimy albo nic albo niewiele.

Skomentuj opinię

Sobota 28 wrzesień 2013 0:02Zgłoś nadużycie
Mefisto
Mefisto
Łuków
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

Dla studentów, którzy potrafią skończyć studia do ukończenia 26 roku życia to PKO BP Konto dla młodych jest atrakcyjne, bo pozbawione opłat, gorzej jak już więcej niż 26 lat to przy wpływach mniejszych niż 1000 złotych PKO BP Konto dla młodych nie jest już tak dobrym produktem. Każdy jednak ma indywidualne podejście związane z wyborem konta bankowego, więc moje opinie na temat tego konta dla młodych mogą się różnić i to diametralnie.

Skomentuj opinię

Czwartek 3 październik 2013 18:33Zgłoś nadużycie
Mariusz
Mariusz
Wrocław
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

Ja mam konto dla młodych w PKO i jest spoko. Fajnie dopasowane dla studenta takiego jak ja. Za przelewy i wypłaty z bankomatów w Polsce i zagranica nic nie place. Prowadzenie tez mam za free.

Skomentuj opinię

Czwartek 3 październik 2013 19:21Zgłoś nadużycie
Małek
Małek
Ostróda
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

Wszystko może być dobrze z Kontem dla Młodych w PKO BP jeżeli jednak często i na sumę ponad 350 złotych wykonuje się transakcje kartę debetową, którą otrzymuje się do Konta dla Młodych. Tylko jedna sprawa dotycząca miesięcznej opłaty za użytkowanie karty debetowej może zepsuć opinie o tym koncie w PKO BP dla studentów.

Skomentuj opinię

Wtorek 19 listopad 2013 23:46Zgłoś nadużycie
?RAj
?RAj
Łuków
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

Właśnie ta opłata jest nieporozumieniem, ale reszta jest jak najbardziej OK. w tym koncie dla młodych w PKO BP, a za ty7m idą dobre opinie na temat tego konta młodzieżowego.

Skomentuj opinię

Środa 20 listopad 2013 11:47Zgłoś nadużycie
Bernia
Bernia
Puck
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

To konto dla młodych w PKO. Jest dobrze dopasowane do moich potrzeb a jestem studentką. Dobrze że mogę wypłacać z bankomatów w Polsce i na świecie za free. A to jest wg mnie bardzo wygodne.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Piątek 24 styczeń 2014 22:39 | Gość

a piszesz jak analfabeta

Poniedziałek 9 grudzień 2013 21:23Zgłoś nadużycie
Daniel
Daniel
Wejherowo
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie
Opinia negatywna

Jedno mi się nie podoba w tym koncie dla młodych w PKO BP, że PKO BP niestety nie docenia lojalności właśnie młodych ludzi, w tym przypadku studentów, którzy posiadają Konto dla młodych w PKO BP. Najpierw konto studenckie jest pozbawione opłat za korzystanie z tego konta, ale jak już osiągnie się po paru latach wiek 26 lat to trzeba zacząć płacić, niby 5 złotych, ale zawsze, nie jest to na pewno zaleta tego konta, a opinie są różne, moja bardziej wchodzi w negatywną opinię.

Skomentuj opinię

Środa 11 grudzień 2013 23:05Zgłoś nadużycie
Gaweł
Gaweł
Stalowa Wola
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

Już przecież w wieku 26 lat zarabia się przynajmniej te 1000 złotych miesięcznie i jak Konto dla młodych w PKO BP będzie głównym konto, na które będą przelewane wynagrodzenia miesięczne, to PKO BP nie pobierze żadnych opłat miesięcznych związanych z utrzymaniem takiego Konta dla Młodych, bo zostanie wtedy spełniony warunek do korzystania z darmowej opcji konta.

Skomentuj opinię

Niedziela 12 styczeń 2014 19:31Zgłoś nadużycie
Feliks
Feliks
Nysa
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

To jest świetna propozycja z PKO BP bo będąc absolwentem szkoły wyższej nadal można posiadać te same Konto dla Młodych, nie płacąc tak jak wcześniej żadnych opłat związanych z tym kontem dla studentów i nie tylko.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Niedziela 12 styczeń 2014 22:47 | luiza | warszawa

ja też jestem zadowolona podoba mi się też czytelna forma opłaty za karte debetową obowiązująca od niedawna mianowicie: 0 PLN - przy 5 transakcjach bezgotówkowych 1 PLN przy 4 2 PLN przy 3 3 PLN przy 2 4 PLN przy 1 5 PLN przy żadnej.

Piątek 17 styczeń 2014 10:36Zgłoś nadużycie
Pola
Pola
Żyrardów
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

Z konta dla młodych korzystam od poczatku studiów. I jak na moje potrzeby studentki jest dobre. Jest darmowe. Nic niepłacę za przelewy i wypłaty z bankomatów.

Skomentuj opinię

Sobota 18 styczeń 2014 15:35Zgłoś nadużycie
Weronika
Weronika
Żory
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

Mając PKO BP Konto dla młodych i kartę debetową do tego konta można nic zapłacić za taką kartę do konta, bo co to jest 5 transakcji bezgotówkowych? Pięć transakcji i mamy zaoszczędzone pieniądze, bardzo czytelne i idealne dla posiadaczy tego konta w PJO BP. Dlatego też opinie muszą być bardzo pozytywne, moja również jest pozytywna jak najbardziej.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 20 styczeń 2014 3:55Zgłoś nadużycie
Kejmi
Kejmi
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie

ja też dorzucam super opinie, też zakładałam przez interenet, chciałam dodać ze można tez dostac kilka smsow za darmo o stanie konta :)

Skomentuj opinię

Środa 29 styczeń 2014 20:59Zgłoś nadużycie
Lucjan
Lucjan
Zabrze
Temat postu: Konto dla młodych - PKO BP - Opinie
Opinia pozytywna

PKO BP Konto dla młodych to dobre konto dla takich jak ja, czyli młodej osoby, która ma ograniczony budżet, więc każda złotówka się liczy. Dlatego też warto posiadać takie tanie konto w PKO BP. Opinie zwłaszcza o Koncie dla młodych w PKO BP są bardzo przychylne, bo te konto po prostu na to zasługuje.

Skomentuj opinię

Reklama