Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie

Banku Millennium - konto dla studentów - Opinie

Poniedziałek 2 wrzesień 2013 19:29Zgłoś nadużycie
NajKonto
NajKonto

Postów: 112
Poznań
woj. wielkopolskie
Na forum od: 2012-01-05
Temat postu: Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie

Konto osobiste student – konto dla studentów banku Millennium

Bank Millennium, jak wiele banków dostępnych w Polsce, dzięki opiniom ekspertów i zapotrzebowaniu klientów stworzyło konto osobiste przeznaczone tylko dla studentów. Rachunek ten nosi nazwę Konto osobiste student. Jest to produkt, który został stworzony z myślą o tym, aby jego posiadacze mogli w pełni cieszyć się i korzystać ze swobody, jaką daje im ten rachunek.

Konto osobiste student daje wiele korzyści z jej posiadania. Dostęp do rachunku za pomocą telefonu i Internetu jest całkowicie bezpłatny. Wypłaty posiadanych na rachunku środków za pomocą bankomatów sieci Millennium są całkowicie darmowe. Przelewy wewnętrzne wykonywane pomiędzy rachunkami Banku Millennium za pomocą Internetu i telefonu są bezpłatne. Krajowe przelewy zewnętrzne – tak samo, jak realizacja zleceń stałych i płatności za rachunki – kosztują właściciela Konta osobistego student 50 groszy. Modyfikowanie i wykonywanie zleceń stałych oraz płatności za rachunki nie wiążą się z opłatami. Usługi polecenia zapłaty wykonywane za pomocą rachunku Konto osobiste student są bezpłatne.

Konto osobiste student daje posiadaczowi rachunku nieograniczony dostęp do wielu atrakcyjnych produktów finansowych dostępnych w ofercie banku. Do konta można również uruchomić dodatkowe produkty przykładem, którego jest karta debetowa Millennium VISA Euro<26. Wydanie karty jest darmowe, a jej miesięczna opłata kształtuje się na poziomie 5 złotych. Karta daje możliwość wykonywania za jej pomocą płatności internetowych, jak również daje możliwość dokonywania nią transakcji bezgotówkowych w punktach handlowo-usługowych, w których jest możliwość wykonywania płatności za pomocą kart VISA. Karta w cenie zawiera ubezpieczenie Euro 26 World. Dodatkowo do karty za kwotę 2,99 miesięcznie można wykupić ubezpieczenie Bezpieczna Karta. Dzięki limitom dziennym można kontrolować wydatki. Karta zapewnia ubezpieczenie NNW (do kwoty 5000 Euro) oraz od kosztów leczenia za granicą (do kwoty 60000 Euro) na całym świecie. Karta wydawana do Konta osobistego student zapewnia jej posiadaczowi atrakcyjne zniżki w punktach handlowo-usługowych w ramach programu Inspiracje. Karta zapewnia dodatkowo w punktach na terenie Polski i Europy objętych siecią Euro26 zniżki.

Z Konta osobistego student można korzystać z wielu kanałów obsługi. Pierwszym z nich jest serwis internetowy Millenet, który daje możliwość kontrolowania posiadanych na koncie środków pieniężnych przez 24 godziny na dobę. Z konta student można korzystać za pomocą oddziałów, kanału telefonicznego, jak również wielofunkcyjnych bankomatów.

Ostatnio edytowane przez NajKonto; Wtorek 14 marzec 2017 21:07
Piątek 6 wrzesień 2013 23:30Zgłoś nadużycie
WEoja
WEoja
Leszno
Temat postu: Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie

Konto osobiste student W Millennium Banku jest moim zdaniem średnią propozycją spośród kont bankowych przygotowanych dla właśnie studentów. Wydaje mi się, że opłaty związane z kartami debetowymi są za wysokie, zwłaszcza, że karta debetowa i jego roczne utrzymanie przy normalnych kontach w Millennium Banku to jest koszt rzędu tylko 15 złotych, a tutaj w skali roku żądają kilkadziesiąt złotych.

Skomentuj opinię

Reklama
Wtorek 24 wrzesień 2013 22:33Zgłoś nadużycie
Darek
Darek
Sanok
Temat postu: Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie

Te konto wyłącznie dla studentów w Millennium Banku jest podobnym kontem do kont osobistych, które oferuje Millennium Bank. Opłaty lub brak opłat są podobne jak przy kontach osobistych. Może jedynie to, że Konto osobiste student jest bezpłatne, ale bank pobiera sobie opłatę miesięczną za kartę debetową, W skali roku wychodzi 60 złotych, a roczne utrzymanie karty debetowej w standardowym koncie osobistym w Millennium Banku kosztuje 15 złotych. Jest więc różnica, więc opinie na temat tej opłaty nie są przychylne takiej instytucji jak Millennium Bank.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Wtorek 14 marzec 2017 21:07 | makoma44 | Kielce

To radzicie zakładać tam konto, a czy może nie? Bo ja szukam w miarę taniego konta dla studenta.

Wtorek 8 październik 2013 20:28Zgłoś nadużycie
Andrzej
Andrzej
Płock
Temat postu: Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie
Opinia pozytywna

Konto osobiste student w Millennium Banku jest prostym, ale też w zamian jest to konto dla studentów, które może się podobać ze względu na niskie koszty utrzymania takiego konta. Opinie wśród internautów i studentów dodatkowo muszą być jak najbardziej przychylne, bo na tle innych kont dostępnym dla studentów Konto osobiste student dla studentów Konto osobiste student w Millennium Bank jest jak najbardziej atrakcyjne.

Skomentuj opinię

Środa 16 październik 2013 19:32Zgłoś nadużycie
Remek
Remek
Sosnowiec
Temat postu: Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie

Konto osobiste student w Millennium Banku ogólnie jest do przyjęcia dla studenta, którym jestem, ale nie podobają mi się koszty związane z przelewami, za które trzeba zapłacić 50 groszy od jednego przelewu. A powinien Millennium Bank zrezygnować z takiej opłaty za przelew, a opinie na temat tych kosztów są niestety często się powtarzające.

Skomentuj opinię

Poniedziałek 28 październik 2013 21:30Zgłoś nadużycie
Wiesław Ka
Wiesław Ka
Świdnica
Temat postu: Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie
Opinia pozytywna

50 groszy za przelew to nie dużo, więc nie wiem dlaczego ci się nie podoba to, że Millennium Bank pobiera opłatę za przelew. Trochę mnie dziwią takie opinie, ale każdy ma prawo do jakichkolwiek nawet skrajnych opinii. A mi te konto dla studentów w Millennium Banku bardzo się podoba i wydaje mi się, że warunki tego konta dla posiadacza są jak najbardziej przychylne.

Skomentuj opinię

Odpowiedzi na opinię:

Sobota 28 grudzień 2013 15:33 | Irka | Katowice

Tez jestem szczęśliwą posiadaczką tego konta i uważam je za bardzo dobre konto osobiste. Do moich potrzeb jest wręcz idealne. Co do kosztów to ja ich nie odczuwam. Prowadzenie praktycznie nic mnie nie kosztuje. Co do tych opłat za przelew to mam pytanie czy wszędzie są przelewy za darmo bo ja takich nie znam. A tu mam pieniądze szybko a przelewam środki za niewiele.

Sobota 4 styczeń 2014 22:50Zgłoś nadużycie
Gąsiorek
Gąsiorek
Grudziądz
Temat postu: Konto osobiste student - Banku Millennium - Opinie
Opinia pozytywna

Także mam Konto osobiste student w Millennium Banku, nie dziwią mnie żadne bardzo dobre opinie o tym koncie dla studentów. Można się doczepić jednego, że karta kosztuje miesięcznie 5 złotych, ale w tym mamy ubezpieczenie, więc nie ma co narzekać.

Skomentuj opinię

Reklama